Skip to main content

Steven Spielberg pochválil ‚Killers of the Flower Moon‘ od Martina Scorseseho ako jeho „majstrovské dielo“

„Si majster nášho média a toto je tvoje majstrovské dielo, Marty,“ povedal Spielberg svojmu kolegovi po projekcii filmu počas diskusie s publikom.

Prestížna debata tejto sezóny

V čo je určite najvýznamnejšia debata tejto ocenenej sezóny, a možno akejkoľvek, Steven Spielberg v utorok večer položil otázky Martinovi Scorseseovi po naplnenom premietaní Scorseseovho filmu Killers of the Flower Moon – dynamika, ktorú jeden člen Akadémie prirovnal k „Mozartovi, ktorý sa pýta Beethovena“.

Oceňovaná dvojica legiend

Potom, keď obe legendy vošli na pódium DGA Theatre v Los Angeles za hromového potlesku v stoji, Spielberg povedal Scorsesemu: „Toto je pre mňa naozaj výnimočný zážitok, sledovať tvoj film. Vieš, ako sa cítim voči všetkým tvojim filmom, ale tento sa pre mňa vyznačuje tým, že je nesmierne úderný. Je to epická cesta, ale nie je to z môjho pohľadu hollywoodska epická cesta; je to humanitná epika.“

Podrobnosti o tvorbe filmu

Potom sa obaja starí priatelia, ktorí si hovoria „Steve“ a „Marty“, rozprávali o tom, ako Scorsese vytvoril dôveru a spolupracoval s členmi národa Osage; o tom, že Robert De Niro miloval jazyk Osage natoľko, že chcel, aby celý film bol v ňom; a o objavnej úlohe hlavnej herečky filmu Killers Lily Gladstone, ktorá sedela nenápadne v poslednej rade divadla (a ktorá mi potom povedala, že je rovnako surrealistické, ako by si mohol predstaviť, čuť týchto dvoch majstrov hovoriť o nej takými lichotivými slovami).

Spielbergovo uznanie

Spielberg rozhovor ukončil vyhlásením: „Si majster našeho média a toto je tvoje majstrovské dielo, Marty.

Video z celého rozhovoru je možné zdieľať len vďaka exclusivity Hollywood Reportera.

Prihláste sa na denné spravodajstvo THR

Prihláste sa na denné spravodajstvo THR, ktoré dostanete priamo do svojej schránky každý deň. Ak máte zaujímavý tip, môžete nám ho poslať pomocou nášho anonymného formulára.

Zdroj:
www.hollywoodreporter.com