Ako skryť príspevok, zrušiť priateľstvo alebo niekoho zablokovať na sociálnej sieti Facebook

Keď už o niekom nechcete viac počuť.

dnešnej dobe vás už nemôže prekvapiť, keď váš priateľ alebo známy zrazu začne písať rozčúlené príspevky, ktoré sa objavujú na vašej časovej osi. Vyprovokovať ho mohlo čokoľvek. Od príspevku nejakého politika na sociálnej sieti Twitter, cez prezradenie konca filmu, až po typ rúška, ktoré niekto nosí alebo či ho vôbec nosí.

Ak niekoho príspevky, ktoré ste zbadali na časovej osi prekročili hranicu vašej trpezlivosti, môžete použiť viacero spôsobov ako docieliť aby vám zmizli z očí. Môžete zrušiť priateľstvo, zablokovať ich, dočasne zastaviť zobrazovanie príspevkov (na 30 dní) alebo jednoducho skryť jeden príspevok. Tu sú postupy, ako úspešne vykonať každú z možností.


Poznámka: Všetky pokyny platia pre „novú“ verziu sociálnej siete Facebook na počítači.


Skryť príspevok na Facebooku

Povedzme, že niekto, koho máte obyčajne radi, napíše pozitívnu recenziu na film, ktorý absolútne nenávidíte. Keďže ste priatelia, príspevok sa objaví na vašej časovej osi. Ale vy vážne nechcete, aby ostatní priatelia museli čítať tú otrasnú recenziu. Nič sa nebojte! Príspevok môžete jednoducho skryť, aby ho nikto na vašej časovej osi nevidel. (Na nástenke priateľa, ktorý príspevok zverejnil samozrejme zostane, no s tým nemôžte nič robiť.)

Stačí kliknúť na tri bodky v pravom rohu príspevku. Môžete konkrétny príspevok skryť alebo dočasne zastaviť zobrazovanie príspevkov na 30 dní. Máte možnosť zrušiť sledovanie tohto priateľa, čo znamená, že nebudete vidieť jeho príspevky na vašej časovej osi, ale v priateľoch vám zostane.

skryt post facebook
Skrytie príspevku na Facebooku

Poznámka: Ak skryjete príspevok, ale nakoniec si to rozmyslíte, môžete ho spätne nájsť, avšak to je trochu zložitejšie:


Kliknite na šípku v pravom rohu stránky Facebook

Zvoľte „Nastavenia a súkromie“ a potom na „Záznam o činnosti“

V zozname možností naľavo pohľadajte „Filtrovať“ (malý modrý nápis vpravo hore na kraji zoznamu)

Posúvajte nadol a zvoľte „Skryté na časovej osi“. Zvoľte „Save Changes“.

Zoznam skrytých príspevkov by ste mali vidieť vľavo. Premiestnite kurzor na príspevok, ktorý už nechcete mať skrytý, kliknite na tri bodky a príspevok malo by byť možné obnoviť.

filter zaznam cinnosti
Záznam o činnosti – filter

Zrušiť priateľstvo na Facebooku

Dali ste si do priateľov niekoho, kto ste si mysleli, že bude fajn, ale zistili ste, že ich názory na politiku a videá s mačkami alebo príspevky o zvláštnych hororových filmoch vám lezú na nervy. Skryť príspevok už nestačí. Chcete zrušiť priateľstvo.

Je to jednoduché:

Choďte do ich profilu (môžete kliknúť na ich profilovú fotku alebo vyhľadať ich meno)

Kliknite na ikonu osoby (je hneď vedľa tlačidla „Správa“)

Zvoľte „Zrušiť priateľstvo“ a potom „Áno“

zrusit priatelstvo facebook
Zrušenie priateľstva na Facebooku

Podľa spoločnosti Facebook by osoba, s ktorou zrušíte priateľstvo nemala byť upozornená.

Zablokovať na Facebooku

Niekedy to inak nejde – niekto vás urazil a už nikdy ich nechcete vidieť na vašej časovej osi. V tomto prípade prišiel čas ich zablokovať.

Keď niekoho zablokujete, nestráca len možnosť uverejňovať príspevky na vašej časovej osi. Rovnako nebude môcť vidieť čo ste uverejnili, nebude vás môcť označiť, poslať vám pozvánku, pokúsiť sa pridať si vás do priateľov alebo napísať vám správu. A ak ich máte v priateľoch, zároveň sa vám z nich odstráni.

Na zablokovanie použite tento postup:

Kliknite na šípku v pravom rohu stránky Facebook

Kliknite na „Nastavenia a súkromie“ a potom na „Settings“

V možnostiach vľavo zvoľte „Blokovanie“

V strede stránky nájdite možnosť „Zablokovanie používateľov“ a do tejto časti napíšte meno alebo časť mena osoby, ktorú chcete zablokovať

Zobrazí sa zoznam mien zodpovedajúci tomu, čo ste napísali. Nájdite osobu, ktorú chcete zablokovať a kliknite vedľa mena na „Zablokovať“

zablokovanie osoby facebook
Zablokovanie na Facebooku

Ak si to rozmyslíte, je celkom jednoduché niekoho odblokovať. Vráťte sa do sekcie „Zablokovanie používateľov“ a tam uvidíte zoznam všetkých, ktorých ste zablokovali. Jednoducho kliknite vedľa ich mena na tlačidlo „Odblokovať“.


Zdroj: https://pixabay.com, https://theverge.com/

You Might Also Like